keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

McArthur-Burney Falls - aka eräjormailua

Anteeks taas ihan kauheen pitkä hiljasuus. En vaan jotenkin saa aikaseks avattua bloggeria ja rustattua tekstiä tähän.. Ja nyt kun nää postaukset kasautuu, niin pakko alkaa tätäkin purkamaan.

Sain hosteilta viime viikon torstaihin asti vapaata (ihanat hostit anto extra lomaa :3) kun pyysin lupaa lähteä Jennan ja sen hostien kanssa eräjormailemaan, eli telttailemaan. Olin Jennalla la-su yön, ja sunnuntaina päivällä otettiin suunnaksi Burney. (Burney on pieni, about 3000 hengen kaupunki ihan parin tunnin ajomatkan päässä Oregonin rajalta.) Siellä meitä odotti Jennan hm:n miesystävä, sen lapset ja yks niiden tyttavaperhe. Oltiin varauduttu ihan hirveisiin olosuhteisiin koska Jennan hm:n mukaan koko paikka oli "gross". No ei kyllä tästä suomalaisesta näkövinkkelistä paikassa ollu mitään ällöttävää. Nätti metsä (jossa asfalttia autolla kulkemisen helpottamiseks, ofc!) Sisävessat posliinipöntöt! ja kauppa, josta sait kaikkea kalastustarvikkeista pehmisten kautta viinipulloihin. Oltiin varauduttu kauheella mättömäärällä, kun luultiin että sillä on pärjättävä, mutta onneks sitäkin sai lisää ;) Pistettiin teltta pystyyn ja karattiin kattelemaan paikkoja. Käytiin kattomassa se vesiputous; ja oli kyllä ihan tosi nätti! Ja koska koko paikka oli tulikuuma kun sauna, fallsien läheisyydessä oli ihanan viileetä! Käveltiin sitten jotain pari kilsaa metsäpolkua kohti rantaa (flipflopeissa, not the best idea) ja heitin talviturkin Californiassa! Ei paha, ellen sanois. Ranta näytti ihan ku Suomessa olis ollu, aih <3 Juotiin Jennan sanoin "pari voimajuomaa" ja painuttiin pehkuihin. Ihan kiva ilmapatja meillä missä nukuttiin, ainakin ekat pari tuntia. Se nimittäin hajos, ja nukuttiin sitte maassa koko yö! Onneks näillä oli extra patjoja, niin muut yöt ei ollu ihan niin kamalia. 




Maanantaina lähettiin jollekin "tosi coolille järvelle jossa on vaikka mitä ja sitä ja tätä", mut kun päästiin perille, niin siellä oli sellanen pieni lätäkkö (jossa muuten oli ihan sairaan kylmää vettä, kun se virtas vuorelta!). No eipä mitään, sinne mentiin kun ilma oli niin paahtavan kuuma, ettei muutakaan voinu tehä. Muutama tunti siellä vierähti ja sen jälkeen lähettiin vielä katsastamaan lähikaupunki (joku pieni hassu kylä, McCloud) ja syötiin sellasessa söpössä umpi amerikkalaisessa dinerissa Mt. Shastan juurella hampparit ja pirtelöä. Ja oli muuten yks parhaista hamppareista mitä oon koskaan syöny! Ja siellä oli meijän onneks wifiä teknologia-addikti? ja saatiin ekat wifit sunnuntain jälkeen, whihii! Takas tullessa pyydettiin että voiko Jennan hm dropata meijät putousten luokse niin päästään ottaa turistikuvat. Ja mulla taas flipflopit... hupsista. Kuvauskeikan jälkeen päätettiin lähteä taas uimaan; eihän sitä kuumuutta voinu kestää. Tassuteltiin rantaan siis ja siinä vaiheessa huomasin mun massiivisen puolen peukalon kokosen rakon, jonka olin saanu niistä ah-niin-mukavista flipflopeista..! Pikkasen sattu meinaa kävellä loppuajan. Rannan mennessä kiinni 9pm, oltais toivottu et sheriffi ois heittäny meijät takasin leiriin, mut oltiin nopeempia kävellen kun se autolla :(






Mt. Shasta :)



mitenniin lämmin?! Ja tää näyttää vielä aina alakanttiin...
semi creepyä, et tää tyttö oli kadottu vuonna -97 Dx
fisuja!


löysin taivaan, karkkiaaaa!
yhteenkään ei kyl törmätty :(












meijän teltta! nyt vast tajusin et ihan suomin väritki vielä!

Tiistaina pakattiin koko poppoo kamat autoon ja mentiin järvelle. Siellä lilluttiin taas muutama tunti ja sain jopa vähän väriä, vähän punastakin... Köllöteltiin isoilla uimarenkailla vedessä aurinkoa palvomassa ja välillä käytiin puputtamassa evästä varjossa. Jenna onnistu palamaan ihan tosi pahasti, vaikka se läträs arskarasvan kanssa paljon enemmän kun mä! Ei se sen punanen selkäpuoli sitte enää kestäny sitä aurinkoa ja päätettiin lähteä takasin leiriin. Ärsytti, että ei saatu niiltä kyytiä, vaan jouduttiin kävellä. Onneks jo parinsadan metrin jälkeen joku kiltti mies kysy, että halutaanko kyyti ylös ja tottahan toki! Ängettiin sitte takapenkille sen lasten viereen ja opetettiin se sanomaan "moikka", kun lähettiin pois. Sitte alkoi operaatio after sun, joka Jennan osalta jatkui koko loppu campin :D Illalla syötiin yhessä dinner ja opetettiin muille vähän suomea ja mitä kaikkee kivaa meillä Suomessa on. Kuulemma mun sukunimi "ei voi olla oikee sana" xD . Lisäks oikee naamapalmujen naamapalmu, kun yks niistä lapsista (about 10v?) kysyy ihan pokerfacellä, että "Do you have internet in Finland?" Siis eihän toki, me asutaan igluissa ilman sähköä ja syödään iskän teurastamaa jääkarhua all day everyday. :DD Illalla Jenna simahti ennen mua yhtäkkiä tää sankari putoo siltä patjalta maahan ja kun lähen vessaan kuulen muminaa "Linda it's your turn!" Kysyn että mitä ihmettä sä nainen selität?! Vastaukseks sain kuorsausta, eli tää puhuu unissaan enkuks! Meinasin kuolla nauruun :D Ainiin; sain ihan tuoreita, just ravustettuja rapuja! Oliko vähän hyviä?! <3

Keskiviikkona ei oikein voitu tehä mitään, kun Jenna oli ihan palanu ja mulla se kauhee rakko etten pystyny kävellä! Niinpä otettiin sitten suunnaks visitor center, jossa oli ilmastointi ja ilmanen wifi! Siellä vierähti muutama tunti ihan huomaamatta. Oho. Käytiin kaupasta ostamassa terveellinen ja ravitseva lunch kun blogien lukemiselta ehittiin ja palattiin vielä takasin. Iltapäivällä hipsittiin teltoille ja pelattiin korttia. Tosin siinä kuumuudessa pelkkä hengittäminenkin soijatti kun rankempikin urheilusuoritus. Ainiin, törmättiin muuten siellä kaupassa suomalaisiin! Yhtäkkiä jostain kuuluu, että "Puhuitteks te suomea?" Kyllä tuntu hassulta puhua suomea muille kun näille suomi-auppareille! Vähän kieli takelteli kun ei oikein osannu sanoo mitään.


Torstai oli lähtöpäivä. Ja ainoa päivä (ties kuinka pitkään aikaan muuten!) kun sato vettä. Siinä sitte kiva kurasta telttaa purkaa! Heitettiin kamat autoon, ja odoteltiin lähtöä. About 11 maissa lähettiin ajamaan takasin. Pysähyttiin In n outissa hamppareilla ja 4 aikaan oltiin perillä. Näin muuten kyltin, jossa luki "Yolo county line" Niin mikä?!?!? :DD Illalla mentiin kuukaustapaamiseen, ja kuulin, että mun lcc lopettaa. Aha? Kiva kun tällee sivulauseessa infos..! Meillä oli siis parin lcc ryhmän yhteinen meeting. Karattiin Jennan, Minnan ja ruotsityttöjen kans syömään (Chipotle, we meet again).


Tällain kuva ilmotustaululla, ei kyllä nähty tota örkkiä ;D
Tää teksti kiteyttää meijän juttujen tason ;)
Tässä vielä mun video tosta putouksesta :)


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Hajosin ihan huolella tolle tokavikalle missä on toi vaaleenpunanen örkki ::::DDDDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks Neli :) ! Joo äläpä, pakko oli ikuistaa se :DDDD

      Poista